" bUkAn nAmAnyA CINTA aNdAi iA hAnyA MEMBAHAGIAKAN "

Tuesday, December 13, 2011

tErpAksA p kOnvO..!!!!!!!!

WAJIB P KONVO ????!!!
berita sedey nie.... xmoh p dah kuis....
xnak kOnvO.....
nk konvo nt bis ijazah.......
p.... tpaksa kena p gak taun depan tuk konvo.. sebab.....
lec aku cakap law x p xdapat sijil.....
kena tangguh konvo taun depan 1 ag lak...
kolej aku nie macam2 la. wat keputusan cam 2 lak skang nie... dulu ley jek law x p konvo....
hadoiii... banyk sOngeh tul lerrr......
bagi sijil jek pun.... 2 pun susah.... melampau...!!!!!
yg sepatutnya taun nie die wat taun depan... kan tension tuuu......

cner2 pun kna p gak la......
tpaksa ..........
disebalk tpaksa 2... da hati yg akan tluka,,,,
da hati yg akan ase pedih... wani tul2 mtk maaf.. wani tpaksa gak p konvo nti syg.....
thanks sanggup bkorban ati n perasaan abg... tuk masa depan wani...... n masa depan kita...

lu mang nak sgt nak p konvo p skang x ag dah...
pas nie kan nak smbung ijazah.....
law konvo gak dip nie,ase cam dah xnak smbung la blajar....

kuis..... nape wat cam nie....??????
:'(







bErEs blAkO.....

alhamdulillah.....
lega dah.... dah ley bnafas pnjang dah.....
jap g ley tgalkan kuis dah..yuhhhuuuu......

penat.... p mai p mai...
nk siapkan urusan surat tamat pngajian... fuh....
benda nya xdek la susah sgt p kakitangan die malas n lembab wat kije..
myusahkann student jek.. law dok dekat jek ngan kolej , xpe la...
nie jaoh taow... dari kelate g.. tpksa la merempat bilik kawan... huhuh....
jadi pelarian jap..hahhaahhah....


Friday, December 9, 2011

..............:'(......

abg....
knapa abg masih menganggap wani macam dulu lagi...
pcaya ngan wani bang....
kali nie pe yg wani gtawu abg...
sume jujur...wani xwat dah perangai dulu 2... wani xtawu nak ngadu pada sape ag..
wani xtawu....  hanya Allah jek yg tawu kejujuran wani pada abg... knapa abg xnak dengar pjelasan wani..
wani dh berubah bang.... abg tawu kan.. pe yg wani gtawu abg semalam 2 betul.. semua nya benar...
wani tawu... abg cm nie sebab wani lu... p skang wani xcam 2 ... abg seolah-olah xnak time perubahan wani....
wani mtk maaf wani silap lu 2... wani xtawu nak wat camaner dah....:'(

abg... 
tuk pengetahuan abg.... wani kat kuis nie x p mane2 pun..... dok blik kawan jek... 
wani xtpu....... law wani p mane2,wani akan gtawu abg... cam selalu 2....
kat blk kawan,line digi xdek sgt.... wani xtpu.... wani jujur.... time la kejujuran daripada wani bang...
wani merayu.....

maafkan wani sayang........:'(
wani tlalu rndukan abg........

Friday, December 2, 2011

BELAJAR VS KERJA..????

Emmm… blajar n kerja..???? antara 2 nie mane korang lbih suka..?? study ke Or kije…?

Hmm.. bg aku,aku lbih suka study.. nak tawu knapa..?? sebab.. study nie bg aku puas..  puas sbab dapat mengeluarkan idea-idea yg bmacam2 la… dapat menimba ilmu.. dapat mengetahui pkara2 yg aku xtawu n ingin tawu.. disamping 2 dapat mengalami sendiri pengalaman yg xpernah aku lalui sebelum nie… dapat berfikir.. dan yg paling puas dapat melihat dan rasai kepuasan belajar ngan melihat result exam.. sesudah bsusah payah,bsengkang mata study kan.. result 2 la yg pling bdebar tuk dilihat… 2 antara sebab knapa aku choose belajar drpada kerja… walaupun ramai yg kata study nie stress..!! yerr.. memang stress p… da tapi 2…. Tapi… stress blajar xsama ngan stress bila kerja… tul kan… stress blajar dapat diatasi apabila kita tawu macam mana nak wat assignment yg susah 2 kan.. bila kita ada idea nak setelkan nya,stress kita terus hilang dan lenyap cam 2 kan… pas 2, mesti kita ase epi n puas ati kan…??

tapi kalau korang lebih suka kerja,no pblem… masing2 da sebab masing2 kan…
kije bg aku paling membosankan.. ntah la.. xtawu npe.. xdek kepuasan kot cam study.. sebenarnya, aku nak sambung ijazah p… MUET aku xambik lagi.. lu 2 tlepas nak ambik,, da la sebab nya.. masa diploma, xambik.. ye la.. ner la sempat nak ambikk.. cam kolej len,da jek MUET lam subjek dorang p kat kolej aku xdek… hermmm.. so…?? Tpaksa la kije lu dalam setahun sambil2 ambik MUET…nak wat cner .. dah xdek rezeki.. syarat2 nak phon ijazah,sume dah lulus dah p MUET jek yg xdek.. ikutkan ati nie, nk jek lari dpd MUET p xley.. MUET penting law nak ambik dgree….. pape pun.kena ambik jugak la… huhuhu.. nasib la … J

**kawan2,, xdek ke MUET yg ley ambik skang.. tanpa tunggu hjung taun…??? Hehhe… **
--- law da cam 2 , gtawu yerr kawan2… J---



......................

knApA knApA knApA…?????
knApA mEsti wujud hAlAngAn dAlAm sEbuAh pErhubungAn…
…………kENApAAAAAA………???????!!!!!!!! :'(
Disaat Aku Memerlukan Dirinya… Disaat Aku Merindukan Senyuman Yang Terukir Dibibir Nya , Gelak Tawa Nya …. Disaat Lama Xbjumpa Ngan Nya… Disaat Aku Ingin Menatap Wajah Nya… Wajah Yang Cukup2 Aku Rindui….
Disaat… Dan Disaat Itu Jugak.. Halangan Itu Wujud Dalam Hubungan Aku Dan Die…. Kenapa….? Timbul Satu Psoalan Yang X Mungkin Kami Dapat Tawu Jawapannya…. Adakah Halangan Itu Semata-Mata Untuk Menguji Cinta Dan Kesetiaan Antara Kami…??? Adakah Untuk Menguatkan Lagi Ase Cinta Yang Kami Semai Selama Ini..???? Adakah Untuk Membuatkan Ase Cinta Kami Bkurangan Dan Semakin Hari Semakin Hilang Dan Terus Lenyap Dan Hanyut Di Makan Masa…….????? Tak… Takkan Sama Sekali..!!!! Xkan Kurang..!!!! Xkan Hilang..!!!  Xkan Lenyap Dan Hanyut….!!! Xkannn!!!! Aku Xkan Benarkan…. Aku Xkan Biarkan Ase Itu…. Xkan Biarkan Ase Itu Menyelubungi Diri Ini…… Xkan Benarkan Sama Sekali……..
Tapi.. Disudut Kecil Hati Ini… Aku Yakin.. Aku Yakin Yang Halangan Itu Adalah Untuk Menguji Sekuat Manakah Cinta Antara Kami… Sekuat Manakah Sabarnya Diri Ini… Kerana Aku Yakin Banyak Lagi Halangan – Halangan Yang Besar Daripada Ini Akan Wujud selepas ini…. Ini Hanya Lah Satu Permulaan Dalam Sebuah Perhubungan.. Juz Satu Permulaan…
**** MASAM MANIS MASIN PAHIT KELAT PEDAS DALAM SEBUAH PERHUBUNGAN PERCINTAAN…****




Sunday, November 27, 2011

Entry yG ntAh pApE ntAh…(",)

AMARAN!!!! :
  sEsiApA yG xgOsOk gg tidAk dibEnArkAn bAcA eNtry iNi…

Assalamualaikum….
Cecceeehhh.. guanO plOk pEnuh mOlek v salE nih…heheh..
skalO " salam " jah..haahha

biasAla kAn.. mAnusiA sering bErubAh…
 dA pun kEjalan yg benAr,mAhupun kejAlan yg…..
yAng…..
yAng tut tut…
xmOh la citEr sAl tut tut 2…
yg pnting kitA sAma2 dOakAn yg terbaEk
tuk diri kitA dAn org2 yg kitA sayAng dAn cintAi disEkeliling kitA……
cAm ibUbApA kitA,family kitA,saudAra mAra kitA,
jirAn kitA, sahAbat2..
dAnn…
jgn lupE kpd guru2 yg bAnyak mengAjar , mencurAhkn ilmu kpd kitA sejAk kitA kEcik sekEcik kumAn ag..
eh2… sekEcik kumAn 2 idOk la tOl nyerrr….
boHong ler plOk yOp dOk…huhu..
pAhAm2 lerr yErrrrkk....

amAcAm…???
Ok x cakAp pErOk…?huhu
Ley la yErr ckit2 tuu…hehheeh…
1 MalaysiA katA kAn…hihi..
tAnyA sdiri jAwAb sdiri… pe daaahh…

sEbenArnyA, xtawU nAk citEr pE kAt cniE..
bAntAi jek nie…huhuu..
2 yg mEngArut ntAh pApe nih…hihih..
pAkAi AmArAn sEgAlAk lAgi…
huhu…

Akhir kAtA,
mAjulAh sUkAn tUk nEgArA….
Hahhaa..
xdEk kEnA mgEnA lAngsUng…!

K la…
dA mAsA singgAh Ag…..
ArAp sUme tsEngih nAmpAk gg…
yG dAh digOsok tu…=)
dAaaaa…..



DoakU UntUk mU sAyAng..

Kau mahU Apa pAstikan kU bEri..
Kau mintA apA akAn ku turUti..
WalAu hArus akU terlelAh dAn lEtih…
Ini dEmi kAmu sayAng…

Aku xakAn berhEnti….
MenemAni dan menyAyangimu…
Hingga matAhari x terbit lAgi..
BahkAn bilA akU mAti…
Ku kAn berdOa pAda IllAhi..
Untuk satUkAn kAmi disyurgA nAnti…..

TahUkAh kamU Apa yAng kU pintA..
DisEtiAp dOa disEpAnjAng hAri….
TuhAn tolOng Aku.. tOlOng jAga diA…
TuhAn akU sAyAng diA….

sAyAng…
kEtahuilAh….
pErcAyAilAh…..
yAkiNilAh….
sEandAinyA kitA diciptAkAn Untuk mEnjAdi sAtU…
pAsti suAtu kEtikA nAnti kitA akAn disAtU….




Monday, September 12, 2011

rAyA yG indAh!! =)


sAlam sUmErrr….
Firstly..
lUm mulAkan stOri…..
 AkU nAk UcAp sElAmat Ari rAyA 2 Olz my freNz…
yG sElAlu Usha blog kAmi  yg x sEbErapA nie…huhu…
kAwAn2 yg dirindUi sElalu..
spEciAlly..
nik fAtihAh , muslimAh_UnitEd , Ana pEmilik hAti , its My lifE , nUrAni Qissah…
n…
sUmEr fOllOwers cEritA cintA wAniriS

lAw pun dah lEwat dAh…
ketUpat rendAng dah abis…..
p mAsih ag lAm bUlAn rAyA…..tAOw….! (cam marah lak)hehe…
mAaf zAhiR bAtiN yErrr kAwAn2….
0 – 0 dEhh….=)

mAaf pUn dAh dipiNtA…
uCap pUn dAh bErEh….
sO……
nAk stOri mOri la ckit…..
sAl rAyA Ai 2….
=) ('',) J
lUm critA dAh sEnyUm sOrang2 dAa…
hehhhe… pe dAaaa….
iNdAh sAngat……
first time dApAt bEraya ngan yg tsAyAng pada ari rAyA ptama..
yEla…
biAsAnyA Die n iBunyA bEraya kat OversEa (Thailand)
sAnAk sAudArA rAmAi kat saner..
bErAyAlA kAn sOrang2 kAt umAh ngAn blinAngAn AirmAtA….=(

P tAun nie…..
 AlhamdUlillah…. syUkur sangat2.. epi sAngAt2..
diE berAya kAt cnie..
thAnks Abang… thAnks Ma…=)
rAyA ptamA sidiA dtg bEraya kat Umah jap n diE bAwA mY fAmilY p bErayA umAh nEnEk……
mAkAn2 biskUt , nAsi himpit , n mAkAn nAsi bsAmA2 mAsA nAk bAlik 2….
yG bEz nyErr… dApAt rm50 dpd nENEk…
heheh.. besar2 pUn dApAt g dUit rAyA….
jGn jElEz….hihihiihi…

pAdA rAya ke – 4….
sidiA jEmput aku p bErayA Umah diE…
lam pjAlAnAn 2… dApAt mAkAn sAtay ikAn… bEzzz……
hheheeheheh…
okEi2… diriNgkAskAn critA..
mAcAm2 pkArA yG indAh dan mAnis blAkU masA kAt uMAh diE..
lAyAnAn mA yG bAgUs,,..
dApAt mAkAn2.. gUrAu2 sEndA..
indAh lA kAn,,,
pas 2 lUm balik 2..
Ambik2 gAmbAr ngAn mA…
mA Ambik gmbAr kAmi….
Hahhahaha…
kElAkAr sAngAtt taOw mAsA 2… ngAn gElagAt ma.. dAn si diA yg mcUit hAti nie…=)


Ops…. Pic2 2 kemudian yerrr….
dOk ngAn sidiA..heheheh

Abg….
Thanks... sO mUchh…
wAni Epy sAngAt… bAhagia ngAt…
ngAn kEnAngAn yG indAh yG Abg ciptAkan mAsA bErAyA d UmAh Abg…..
Arap sumEr 2 akAn bErUlAng Ag…..
dAn mjAdikAn hUbUngAn kitA sEmAkin btambAh bAik....








Wednesday, September 7, 2011

tAnggAl 20 OgOs

20 OgOs….
tArikh yg cUkUp2 bmakna bg hubungan akU dan diE..
mAlAh….
bAgi dirikU AdAlah satu perubahan yg akan akU lakUkan….
bUkan tUk diri aku…
bUkan sUka2…
tApi……
tUk hubungan kami….

pE yg blaku antara akU dan die sElama ini..
berpunca dari kesilapan diri ini….
Yg  seakan-akan tidak mengerti apa maknanya CINTA..
PadA Erti kAta yg sebEnarrr…

Kini….
Baru ku sedar dan terus bangun dari tidO yg panjang…
Aku berjanji pada dirikU..
Pada diri nya….
Pada hubungan kami..
Yg akU akan berubah..
Berubah dari kesilapan yg telah mengguriskan ati Orang yg terlalU aku sayangi..
dAn jUga telAh mengganggU kesihatan dirinyA…



tO My hUbby…




Abg…..
wAni minta mAAf sangat2….
wAni dAh banyak sAkitkan ati abg…
hAncUrkan ati abg….

Abg….
mUlai hAri ini..
mUlai tArikh ini…..
wAni jAnji pada diri wAni….
wAni xkAn wAt Abg cam 2 ag…
xkAn…
wAni jAnji bang…
wAni xkAn sEksA Ati abg ag…
wAni akan jAgA hubungan ni bErsAmA abg..
sAmpai bila-bila….
I'allah sAmpai Akhir nafAs wAni…

Abang..
wAni tawu..
abg ngah baca ec ati wAni nie skang…..
wAni nak abg tawu yg wAni tErlalU….
tErlalU sygkan abg..
tERlalU cintAkan abg….
hanyA abg lam ati wAni…..
pcaya la…..
I luv U sO much syg……
I lUv U sO much hUbby…..=)



Sayang….
AndaikAta akU dapAt bernyAnyi….
BurUng mErak pAsti mahu mendEdangkAnnya bersamakU…
MenceritAkan keceriAan dihatikU di sAat Aku bersAmamU….
WalaUpun cume sekEtikA..
TetApi kEbAhagiAannyA terAsa hinggA mencApai penjurU lAngit sEjagAt….

Abang….


wAni Akan tUnggu hAri bAhAgiA yG abg jAnjikAn e2..
ngAn pEnUh kEsAbAran….('',)





Sunday, August 7, 2011

sEmUa dAh berAkhiR...:'(

Cintaaaaa....
kaU dan aku............................
xkan mungkin bsatu............ 
untuk saat ini...
di dunia ini......

Sampai bila2....
ia dah berakhir....
dan berakhir....
kisah kau dan aku...
dah tamat....
saat kau memutuskan hbngan ini......

aku redha dan harus redha.....
tiada ape yg perlu dikesalkan lagi.....
semua nya dah berakhir......
gembira di luar..
p....
didalam hanya Allah yg tawu......


Tiada sudah ...
kisah kau dan aku.......
Tamat.......
terima kasih untuk segala-gala nya......


Monday, July 25, 2011

pAntaUan kE - 2

salammmm sumerr....
dah mkn....?
chat ke...?
law xchat...
meh nk bwk p klinik...

huhuhu....

cewaaaaahhh...
a,bik brat nmpak.....
da maksud ke....?

hehhehh.....

OppppppSSSss....!!

nk ngatkan sekali ag nie....
jgn lupe doakan aku taOw...
sOk psyarah aku pantau...
kali ke ......
2......

sbnarnya.....
nk tunjuk kat kOrang nie....
BbM aku 4 sOk.....
huhuhuhu....
tunjuk la lak kan...
semalam bangga cakap/....hehhehe

sOk aku mgajar subjek Quran...
tahun 3.....


k....
nie bbm nyerrr...

jEnggggg....

jEngggg......

jEngggggg....


tulisan xlawa sangat...hhehehe


jadi  ikan x nie....? xcam lembu kan...hehehhe..
kira jadi la kan...huhuh


aktiviti pd lgkah ke 2...
suh bdak2 bariskan...


tajuk pgajaran hari sOk....


da ag sebenarnya.....
bOtOl....
sampul surat....
laptOp....
bOla....
da pmainan ckit....




arap.....
xdek pblem la sOk....
murid2 tahun 3 dah aku ugut dah tadi...
heheheheheeh
dah ajar dah 4 pgajaran sOk....
heehehh..


syyyyhhhh.....!!


nie rahsia taOw...
jgn gtawu kat psyarah akU....
kantOi nanti.....


k la kOrang,....
nak tidO dah  nie...


dOakan taOw....
huhuhuhu...


daaaaa...
nytez sumerrr....










Sunday, July 24, 2011

Da pe ngan 3...? =)

salam sumer...

eh..eh...
mesti nak tawu kan...
da pe ngan nO 3....
huhuu...

3 tU maksud nyerrr....

jengggg....

jeng........

jengggggg........

meh nak gtawu .....
praktikum aku tinggal 3........
eh..eh... nO.....
bukan 3 bulan....
nO..nO.....
bukan 3 hari.....

haaaaaa,.....

tOl pun,,,.....
nah....
ambik 10 sen...
p maen jaOh..jaOh na....huhuhu.....
juz tinggal 3 minggu ag aku py praktikum....
yuhhhhhuuuuuuuu.......
xsabar gilerr ah ase.......
nak biskan sumer nie.....
myeksakan jiwa n basket...
hehhehe
raga la..... pe daa....

biasa la petang2 nie.... kan..
Otak siwel ckit....hahahahah....
lOm kOrang cakap...
bek aku cakap lu....
hehehh....

selasa nie.... sOk lusa 2....
kan....kan,,...kan....
psyarah pembimbing aku nak pantaU aku n kawan2 mgajar....
takUt nyerrr..
ngat taOw selasa...
nOt rabu k....=)
bbbm dan ringkasan aku dah siapkan dah,,,
ceeeewaaaahhh..... ceeeehh....
bangga 2 gtawu..huhuh...
awal lak siap yerrrkk...
huhu
xsabar nampak....hheheheh...
pape la kOrang.....hihihii...

khamis lak....
kan..kan,......
guru pbimbing aku lak pantau.....
yang nie....
bbm xsiap ag...huhuhuhu
xpe2... lambat g..
lex ar kan....huhuhu

akU arap semuanya nanti bjalan ngan lancar..
tanpa da pblem yg mhalang....
aminnnn.....
doakan aku yerk kOrang.....=)

EH2 KORANG,,....!!

ngat taOw...
dOakan akU...
selasa n khamis yerrrk....huhuhu
aku dah highlight kan dah kat atas 2.....
kaler merah ag..heheh
thanks kOrang...
sayyyyyang kOrang...



Sunday, July 17, 2011

gEmbirA btUkAr sEdEy

salam sumer....
aku sedey sangat2 nie....
airmata xbis2 ag kuar.....
blinangan di pipi.......

pagi tadi aku kuar ngan kawan2 @ adik2 ku yang ku sayang...
tima n ila......
hepi sangat...
pusing2 kb...
susah bg kitOrang nk kuar sama2 wlaupun dOk 1 ngeri...
alhamdulillah la hari nie dpt kuar same2...

pas anta dOrang tadi....
da sedikit pselisihan pham antara aku dan die...
sedey sangat...
pblem nya xley cter...

menitis airmata ku......
laju cam air terjun.......
xley nak tahan dah dpd gugur....
bila die bdiam diri ngan mata memandang dijalanan...
tnpa lgsg memandang ke arah ku n bcakap ngan aku............
sampai skrang die xnak bcakap......

andai diri nie salah...
arap dimaafkan...
n berila peluang untuk diri wani membetulkan kclapan wani....
maafkan kclapan wani hari ini....
wani tlalu sayangkan abg.......
balas la msg wani...
On la nset 2......
wani tunggu......:'(
jangan wat wani cam nie.....




Thursday, July 14, 2011

strEeeeeeeSsssssssss..............................!!

salam sumer...

hari yg paling stresss n serabut perOt skali ari nie..... tensiOn glerr arh... sampaikan rhat td pun aku x p...  hadOiiiii.... fening lah..... fening.... mikiur prangai org nie....
almaklumlah... org x cam prangai kite......
hermmmmmmmmmmmmm.....
sabOr je lerrr badan....

syg la kOnOn.... kOnon je lah....
p hal kcik pun wat muka...
ntah pape ntah....
serabut perOt erh.... laaahhh...
stresssss.........

aku pun xtaOw nak wrt cner dah...
nti kang org cakap aku ckap sOrang2...huhuhu
cam Org xtOl...huhuhu

aku arap......
pas nie.... xdek2 wt muka dah ngan aku dek sal hal kecik...
arap sangat2....
aku xnak stres cmnie dah.... 
ngajar pun xdek mud.......


4 anak murid ku sayang.......

sOri yek....
anak2 murid ku sayang...
kelas 4 a'dnin....
 ustazah da pblem tadi...
xdek niat pun xnak grau2 ngan kOrang n layan kOrang cam tadi...
len kali ustazah layan cam biasa....
okei.....=)